King's Bounty The Legend

Go down

King's Bounty The Legend

Post  EVANdersar on Mon Aug 23, 2010 10:01 am

King's Bounty The Legend [You must be registered and logged in to see this link.]


King's Bounty: The Legend, pe lângă faptul că este încă proaspăt şi de actualitate, reprezintă revitalizarea unui titlu vechi de 20 de ani, foarte apreciat la vremea lui. În viziune 100% rusească. Iar tovarăşii noştri din est au reuşit să îmbine perfect stilul
grafic fantasy specific anilor '80, puţin kitsch-os, dar foarte plăcut şi plin de căldură cu influenţa basmelor estice într-un hibrid de zile mari de strategie pe ture gen Heroes of Might and Magic şi role playing (mai bine zis adventuring) în timp real pe hartă, asemănător cu Rage of Mages sau cu... primul King's Bounty, desigur.
Fanii HOMM III sau V se vor simţi la ei acasă jucând King's Bounty, cu toate că tot managementul castelului şi capturarea de mine sunt înlocuite de o componentă care se concentrează pe quest-uri şi recrutat armate din diverse văgăuni, căsuţe şi cetăţui. Nici sistemul de magie bazat pe mana nu diferă fundamental de cel din Heroes, în schimb
este dublat de o cutiuţă magică, în posesia căreia intri relativ timpuriu, unde, pe parcurs, poţi aduna patru Spirits of Rage de partea ta (poţi să şi conversezi cu ei), ale căror efecte şi beneficii nu sunt altceva decât alte feluri de magie. Ele funcţionează însă pe baza de rage acumulat, monedă de schimb care poate fi obţinută exclusiv în bătălii (minus poţiunile care-ţi dau rage dacă le bei înainte de confruntare) şi s-au dovedit o diversiune cât se poate de reuşită.
E singurul joc în care ne-am bucurat nespus că putem explora un castel de buzunar sau să ne batem cu spiriduşi care însufleţesc un inel. Are farmec, atmosferă, “je ne sais quoi” din belşug, un gameplay solid.