AMD scoate la pensie brandul ATi !

Go down

AMD scoate la pensie brandul ATi !

Post  EVANdersar on Wed Sep 15, 2010 5:31 pm

Dacă am scris de nVidia că are probleme, acum vine rândul lui ATi ! ! !Deşi a cumpărat ATI Technologies încă din 2006, Advanced Micro Devices a păstrat o lungă perioadă de timp brand-ul producătorului de plăci grafice, pe care l-a promovat împreună cu produsele sale. Până acum - căci se pare că totul are un sfârşit: AMD s-a decis să spună adio celebrului brand care, ani de-a rândul, a concurat cot-la-cot cu Nvidia.

Plăcile grafice produse de AMD nu vor mai purta, de acum înainte, tradiţionala marcă ATI - care a costat compania, în urmă cu patru ani, nu mai puţin de 5,6 miliarde de dolari. Producătorul a decis eliminarea denumirii acestui brand, „simplificând" astfel denumirea produselor şi consolidând marca AMD. Practic, celebrele ATI Radeon şi ATI FirePro se vor putea găsi la distribuitori, de acum înainte, doar sub denumirile Radeon şi FirePro, în timp ce gama ATI Eyefinity va exista sub denumirea AMD Eyefinity.

Măsura a fost luată în urma unui studiu de piaţă care a arătat faptul că, atunci când subiectul studiului este în cunoştinţă de cauză de fuziunea dintre AMD şi ATI, acesta preferă AMD în faţa mărcilor concurente. De asemenea, studiul a arătat că brandul AMD este mai puternic decât cel al competitorilor ATI pe segmentul producătorilor de plăci grafice şi că recunoaşterea mărcilor Radeon şi FirePro este extrem de puternică în ochii
utilizatorilor.

Produsele existente în prezent pe piaţă, inclusiv seria Radeon HD 5000, nu vor fi redenumite - schimbarea de brand urmând a avea loc doar pentru noile produse APU, care vor încorpora, în acelaşi chip, atât tehnologia microprocesoarelor AMD cât şi tehnologia grafică Radeon.

Primele produse CPU-GPU care vor fi lansate pe piaţă, înainte de finalul anului, sunt din gama „Bobcat" - destinată notebook-urilor low-power, urmând ca performantele „Bulldozer", destinate desktop-urilor şi serverelor, prima generaţie utilizând tehnologia pe 32nm, să apară în primul semestru din 2011.

Primul chip cu arhitectură „Bobcat" va fi APU-ul „Ontario", cu tehnologie de 40 nm, care va integra două nuclee Bobcat şi un GPU entry-level DirectX 11.

Lansarea APU-ului „Llano", cu tehnologie de 32 nm, a fost amânată pentru 2011.

Decizia de marketing a AMD privind noul
brand este motivată de faptul că producătorul doreşte să se axeze asupra integrării CPU-GPU, designul schimbat al produselor urmând să elimine posibilele confuzii care ar putea să apară în rândul consumatorilor, legat de combinarea tehnologiilor CPU şi GPU într-un singur chip.
avatar
EVANdersar
Admin

Numarul mesajelor : 192
Data de inscriere : 2009-04-15

http://xforum.forumclan.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum