King's Bounty Armored Princess

Go down

King's Bounty Armored Princess

Post  EVANdersar on Tue Sep 07, 2010 12:34 pm

King's Bounty Armored Princess [You must be registered and logged in to see this link.]Minimum System Requirements:

Processor : Intel Pentium IV at 2.6 GHz
Video Card : 128 MB – Nvidia GeForce 6600GT or ATI equivalent
Memory : 1 GB
Hard Disk : 5.5 GB of free Hard Disk Space.
Operating System : Microsoft Windows XP / Vista
Sound Card : DirectX compatible soundcard
Gameplay : Keyboard & Mouse
Installation : DVD-ROM Drive


Recommended System Requirements:

Processor : Intel Pentium IV at 3.0 GHz
Video Card : 512 MB – Nvidia GeForce 7950GT or ATI equivalent
Memory : 2 GB
Hard Disk : 5.5 GB of free Hard Disk Space.
Operating System : Microsoft Windows XP / Vista
Sound Card : DirectX compatible soundcard
Gameplay : Keyboard & Mouse
Installation : DVD-ROM Drive

Popularitatea lui King's Bounty: The Legend, mai ales în rândurile fanilor seriei Heroes of Might and Magic, a arătat că luptele turn-based rămân în continuare apreciate atunci când sunt însoţite de o poveste decentă şi au loc într-un univers fantasy cu creaturi diverse, ale căror abilităţi unice pot da naştere la numeroase tactici menite să ne ţină în joc câteva zeci de ore. King's Bounty: Armored Princess merge pe aceeaşi linie, cu câteva îmbunătăţiri consistente, însă păstrând cele două deficienţe majore întâlnite la predecesorul său.

Ca şi The Legend, Armored Princess are două moduri de joc. Cel adventure, spre deosebire de HoMM, este în timp real - explorarea insulelor, căsăpirea inamicilor şi rezolvarea questurilor pot fi făcute cam în ce ordine se doreşte, cu limite ce ţin atât de nivelul eroului (mai bine zis eroinei – prinţesa Amelie), cât şi de obţinerea unor hărţi ce arată drumul către insulele din Teana. Asta fiindcă Armored Princess nu reciclează zonele din Endoria, teritoriu prezent în The Legend, ci oferă o lume cu noi insule, creaturi şi questuri.

Pentru a intra în posesia respectivelor hărţi va trebui să duceţi lupte destul de grele, dar partea bună esta că majoritatea pot fi găsite în dublu exemplar. Iar dacă aţi descoperit deja Elon şi daţi peste o a doua hartă către această regiune, ea se va transforma într-o vrajă specifică modului adventure (Wanderers' Scrolls), ce poate oferi bonusuri importante, cum ar fi experienţă dublă pentru următoarele cinci victorii.


Timpii morţi de joc au fost reduşi semnificativ, deoarece acum există opţiunea de Fast Travel care permite deplasarea instantanee între insule (şi în ce ordine se doreşte), ea nemafiind legată de quest-ul principal ca în predecesor.

În plus, după un anumit quest, calul Ameliei va primi nişte aripi cu ajutorul cărora va putea zbura peste munţi (condiţia fiind ca zona de "aterizare" să nu fie denivelată) pentru a ajunge în locuri cu obiecte inaccesibile unui erou cu un cal obişnuit. Flexibitatea sporită a elementului de explorare (comparativ cu The Legend) este întregită de faptul că puteţi evita nişte confruntări nu doar ocolind inamicii în faţa cărora aveţi şanse minime, dar cei foarte slabi vor fugi de voi, lupta cu ei fiind opţională.

Astfel, Armored Princess poate fi jucat la o viteză mai mare sau mai mică, în funcţie de stilul şi preferinţele fiecăruia. Pentru a aduce la minim timpii morţi, este recomandat să folosiţi din plin opţiunea de a scrie notiţe pe hartă. De pildă, am scris în dreptul fiecărei clădiri numele creaturilor care puteau fi recrutate, aşa că ştiam în orice moment de unde pot obţine întăririle de care aveam nevoie . De asemenea, am fost nevoit să notez şi numele unor NPC-uri, deoarece descrierile unor questuri nu specifică la cine trebuie să te duci/întorci ca să îţi primeşti răsplata.

O altă nemulţumire este că unii eroi inamici sunt legaţi de questurile de tip "contract", însă nu afli acest lucru decât după ce primeşti questul respectiv. Iar dacă i-aţi omorât înainte de a obţine acele contracte, atunci adio experintă şi bani suplimentari. Partea bună e că există un mod care marchează numele acestor eroi mai speciali cu un asterisc.


În privinţa personajului principal, avem în continuare trei clase - Warrior-ul se bazează aproape exclusiv pe forţă (Rage), Magul pe vrăji (Mana), iar Paladinul este o combinaţie între cei doi. Fiecare clasă evoluează în mod diferit, atât din punctul de vedere al atributelor (Atac, Apărare, Intelect), cât şi din cel al abilităţilor, împărţite tot în trei categorii (Might, Mind şi Magic) corespunzătoare fiecărei clase. Desigur, asta nu înseamnă că Warrior-ul nu poate avea şi câteva abilităţi specifice Magului.

Majoritatea skill-urilor au fost schimbate, dând naştere la noi tactici şi stiluri de joc. Spre deosebire de The Legend, unde cu fiecare avansare în nivel eroul primea puncte pentru îmbunătăţirea celor trei atribute, în Armored Princess primiţi o anumită cantitate de Leadership şi câteva rune a căror pondere în cele trei categorii (Might, Mind şi Magic) depinde de clasa cu care jucaţi. Cu ajutorul runelor se pot dezvolta skill-urile, cu menţiunea că această dezvoltare nu este complet liberă - de exemplu, pentru Order of Magic este necesar mai întâi să investiţi rune în Wisdom şi Linguistics.


Pe lângă toate aceste aspecte ce definesc un erou, mai există două elemente ce influenţează soarta unei lupte. Primul este sistemul de medalii, o serie de Achievements care pot oferi mai mult Rage sau Leadership, rezistenţă crescută la damage, şanse sporite de critical hit etc. Chiar dacă la început obţinerea lor nu este chiar uşoară, cum e cazul Grand Strategy, este indicat să nu le neglijaţi, mai ales dacă jucaţi pe un nivel ridicat de dificultate.

Al doilea element este prezenţa unui pui de dragon cu rol de pet, ale cărui vrăji vă oferă opţiuni suplimentare în abordarea tactică a bătăliilor. În plus, fiecare pui are o abilitate specifică - de exemplu, cel de culoare galbenă oferă +5 la Mana, pe când cel roşu are + 5 la Rage. Cine a jucat The Legend va observa imediat că acest animăluţ ţine locul cutiei cu Spirits of Rage, însă diferenţa cu adevărat importantă e că în Armored Princess cuferele prezente pe câmpul de luptă sunt acum îngropate, fiind nevoie să apelaţi la Drago pentru a le găsi.

Modul de joc tactic prezintă şi el o serie de îmbunătăţiri. În primul rând, o parte din vechile creaturi au noi abilităţi şi caracteristici, iar o parte din acestea sunt mai puternice atunci când Amelie este însoţită de servitori (prefer să nu le spun "soţi", deşi rolul lor este cam acelaşi cu soţiile lui Bill Gilbert din The Legend). În al doilea rând, avem câteva creaturi noi, precum şi o nouă rasă care înglobează diverse şopârle şi dinozauri.

AI-ul este ceva mai bun, însă în mare parte datorită abilităţilor noilor creaturi sau a modului în care au fost modificate unele din The Legend. Dacă aveţi răbdarea de a relua o bătălie de mai multe ori, veţi observa anumite tipare de care se foloseşte AI-ul, modele al căror număr nu se scalează cu cel al combinaţiilor tactice pe care le poate găsi un jucător. Astfel, se pot câştiga bătălii aproape imposibile (ce-i drept, după multe ture de joc), ba chiar puteţi înregistra victorie după victorie fără nicio unitate pierdută.

Pur şi simplu, AI-ul nu poate ţine pasul cu toate variantele pe care le are la dispoziţie un jucător când vine vorba de diversitatea skill-urilor, caracteristicile şi poziţionarea propriilor unităţi, precum şi de folosirea încrucişată a vrăjilor şi a abilităţilor puiului de dragon.

Aşa că cine vrea să termine Armored Princess pe ultimul nivel de dificultate trebuie să se înarmeze doar cu răbdare şi să aibă timp. Nici cei câţiva bossi noi nu sunt de speriat, iar ultimul e chiar destul de lejer. Atât de lejer încât nu trebuie să vă îngrijoraţi dacă vă treziţi în faţa lui şi nu aveţi în armată niciun dragon.


Dacă puneţi The Legend lângă Armored Princess, veţi observa că cel din urmă este mai prietenos ca funcţionalitate şi mai complex din punct de vedere al posibilităţilor, atât pe partea de explorare, cât şi pe cea de combat. Însă, la fel ca şi predecesorul său, indiferent câtă rejucabilitate ar oferi cele trei clase, gradele de dificultate, abilităţile unităţilor şi toate elementele ce hotărăsc soarta luptelor, Armored Princess nu poate face istorie.

Fiindcă în continuare nu există multiplayer sau măcar un editor de hărţi şi scenarii care să permită bătălii împotriva AI-ului. Şi cum nu există speranţe solide în acest sens privind a treia parte a seriei, conceptele pe care au fost construite The Legend şi Armored Princess lasă cale liberă unui eventual Heroes of Might and Magic 6.