The Orange Box

Go down

The Orange Box

Post  EVANdersar on Wed Sep 01, 2010 6:34 pm

The Orange Box [You must be registered and logged in to see this link.]Minimum PC System requirements :
1.7 GHz processor
512 MB RAM
DirectX 8 compatible video card
Windows 2000/XP/Vista

Recommended:
Pentium 4 processor (3.0 GHz or better)
1 GB RAM
DirectX 9 compatible video card
Windows 2000/XP/Vista

Pentru cei care nu sunt siguri inca la ce sa se astepte, si nu stiu ce contine The Orange Box, iata o descriere detaliata. Desi are 3 ani vechime, Half Life 2 ramane un joc magnific. Cand a fost lansat pe piata, a fost laudat atat de critici cat si de consumatori, fiind descris ca o combinatie excelenta de lupta intensa, puzzle-uri provocatoare si o poveste captivanta. Este unul din acele jocuri care rezista testului timpului si merita jucat din nou si din nou, desi nu prezinta multe modificari si teoretic nu ar trebui sa impresioneze pe cei care au jucat versiunea anterioara.

Acestea fiind spuse, va veti indragosti iarasi de joc pe masura ce treceti prin el, mai ales cand ajungeti in acele momente care l-au facut pe primul memorabil. Cum sa nu iubiti sa trageti cu discuri de fierastrau in zombii din Ravenhold sau sa atrageti monstri in capcanele de nisip?

Una peste alta, ceea ce ofera jocul este excelent. Structurile sistemului sunt uimitoare (plimbarile cu Gravity Gun-ul merita) iar grafica a cunoscut mici imbunatatiri din partea proiectantilor.

Desi aparitia Portalului nu schimba cu mult firul povestii (tot ceea ce stie jucatorul este ca e un personaj feminin care trebuie sa avanseze printr-un fel de camera de teste), ramane unul din cele mai bine scrise jocuri din perioada recenta. Dialogurile sunt foarte haioase, iar vocea feminina a supraveghetoarei AI ajuta si chiar ironizeaza uneori pe timpul calatoriilor. In esenta, folosirea Portalului este simpla: se intra pe un portal si se iese pe altul. Primele nivele aduc “plimbari” prin diferite puzzle-uri ce necesita dezlegare, obtinand pe masura avansarii cele necesare schimbului. Desi jocul nu pare atat de dificil la inceput, dificultatea creste considerabil pe masura ce avansati spre sfarsitul jocului, vor fi momente cand va veti simti ca vreti sa va izbiti cu capul de un perete. Desi ocazional acest fapt se datoreaza jocului care nu prea lasa loc de greseli (chiar si cand stiti ce aveti de facut, indeplinirea practica a obiectivelor e o cu totul alta problema), mai des se intampla datorita ultimelor nivele care au un grad de dificultate mare.

Printre cele mai impresionante aspecte ale jocului se afla stilul vizual unic. Un alt lucru, spre exemplu, este faptul ca mai degraba urmati indicatoarele de pe pereti sau afisele in locul unei sageti care pluteste prin aer ori a unui mini-radar care sa va arate directia in care trebuie sa mergeti. Cand adversarii captureaza aceste informatii, ei lasa efectiv o urma de hartie, facand usoara descoperirea lor. Pare sa nu fie cine stie ce pentru inceput, dar totusi conceptul uimeste prin simplicitate.

Cateva detalii tehnice despre joc:

* Gameplay: daca va doreati o mai mare varietate de tipuri de gameplay, cu siguranta aceasta este alegerea. In special o sa va placa rezolvarea puzzle-urilor in portal, si sa nu uitam, traiasca Gravity-Gun-ul !
* Grafica: desi in unele momente Source Engine isi arata varsta, Half-Life 2: The Orange Box arata superb si are un uimitor stil vizual.
* Audio: de la coloana sonora a Half Life 2, la vocile din Portal, fiecare parte din The Orange Box prezinta o adevarata placere de a fi ascultata

Deci este sau nu Half Life 2 The Orange Box cel mai bun in sectorul gaming ? Chiar daca sunt jocuri mai lungi, sau pachete care cuprind mai multe titluri intr-un singur disc, acesta este un amestec aproape perfect de stiluri variate de joc. Se poate juca timp de ore intregi, si cu siguranta va va face sa va doriti sa il mai jucati.