Infernal Hell's Venegance

Go down

Infernal Hell's Venegance

Post  EVANdersar on Tue Aug 24, 2010 9:56 am

Infernal Hell's Venegance [You must be registered and logged in to see this link.]Se pare că mileniul acesta se poartă întunericul. Tot mai des începem să ne lovim de eroi
negativi spre care lumea priveşte mai degrabă cu respect şi invidie decât cu
silă şi dispreţ. Valoarea binelui absolut a devenit discutabilă, pierzând multe dintre personajele
sale până nu demult intangibile. Luaţi ca exemplu
Constantine sau Spawn. Cine ar fi crezut că un înger ar putea decadă atât de
mult încât să facă un pact cu diavolul (la rândul lui un fost înger) sau că cel
care ar trebui să conducă armatele împotriva Raiului are procese de conştiinţă?
Din ce în ce mai multă lume începe să se identifice mai mult cu Vader sau
Lucifer decât cu Luke sau Sf. Petru. Să fim serioşi, cine ar vrea ca prietenul
său cel mai bun să fie un roboţel care fluieră sau să ţină evidenţa
semnăturilor celor care intră pe poarta Raiului... Cam asta este şi povestea
din Infernal. Un înger decăzut se face frate cu dracul ca să treacă lacul.
Ryan Lennox este
un macho man, tatuat şi în albul ochilor
, care până nu demult s-a ocupat cu
menţinerea ordinii sub directa îndrumare a forurilor de sus. Cele mai de sus, chiar
a Lui. Raiul este o echipă de intervenţii intitulată Etherlight, un fel de
antitero cu pene, care intervine de fiecare dată când ceva rău este pe cale să
se întâmple sau când echivalentul său din străfundurile iadului, numit Abyss,
încearcă să pună părul
pe moaţe muritorilor. Deşi Lennox este cel mai bun agent
pe care Etherlight-ul îl are, el primeşte un şut în fund din cauza metodelor
mai puţin ortodoxe cu care rezolvă problemele. Aşa că este brusc redus la
condiţia de muritor, fără niciun fel de puteri fantastice. Dar ştie prea multe,
drept pentru care foştii colegi încearcă să îl lichideze. Taman bine intră
dracul pe felie şi îi oferă reversul medaliei: puterea Iadului pentru a putea
supravieţui unei noi întâlniri cu foştii colegi, contra câtorva servicii...
minore.
Pe parcursul
poveştii, Ryan dobândeşte din ce în ce mai multe puteri supranaturale, toate
trase din cazanul cu smoală. Din cauza naturii acestor puteri, la început te
aştepţi ca ele să fie cât de cât diavoleşti, spirite urâte, la unul-doi
zombie... aţi prins ideea, ceva satanic rău de tot. Dar nu e chiar aşa.
Infernal poate fi asemănat ca stil
cu ceea ce Max Payne a introdus acum câţiva
ani, dar fără bullet time şi Psy Ops, datorită elementelor paranormale ce pot
fi utilizate în luptă.


După ce de-a lungul timpului aproape toate jocurile ne-au obisnuit sa luptăm de partea băieţilor buni, exterminând răul – fie ca era vorba de demoni, extratereştri, mutanţi, nazişti ş.a.m.d – Infernal ne oferă posibilitatea de a scoate la suprafaţă tot ce avem mai rău în noi profitând de puterile obţinute cu ajutorul Diavolului. De data aceasta veţi intra în rolul lui Ryan Lennox, un înger decăzut, care forţat de circumstanţe ajunge sã treacă de partea întunecată a baricadei, devenind mana dreapta a lui Lucifer. Ca o notă personală, trebuie sa recunosc că atitudinea lui Lennox îl recomandă drept candidatul perfect, eliminarea reprezentanţilor bisericii (mai mult sau mai puţin) fiind parcă un talent înnăscut al său.
La primul contact, Infernal va pãrea în mod sigur un joc deosebit, unii dintre voi poate chiar se vor întreba de ce nu au auzit mai multe despre el pânã acum. Dar dupã scurt timp totul se va clarifica şi veţi vedea cã toate plusurile jocului sunt, din pãcate, doar lucruri de suprafaţã. Dacă premisa este cel puţin interesantă, în ceea ce priveşte gameplay-ul Infernal este un shooter clasic. Existã câteva mici puzzle-uri pe ici pe colo, dar în cea mai mare parte va trebui sã omorâţi tot ceea ce vã iese în cale - atâta timp cât întâlniţi inamici înseamnã cã sunteţi pe drumul cel bun.
Aşa cum îi stă bine unui shooter, arsenalul pus la dispoziţie este suficient de diversificat, de la pistoale şi mitraliere pânã la lansatoare de rachete şi arme "laser, frate!". Bineînţeles pe lângã acestea nu vor lipsi nici grenadele sau mitraliere fixe cu muniţie infinitã şi putere devastatoare. Un lucru care trebuie ştiut este faptul cã atunci când reîncãrcaţi o armã, veţi pierde gloanţele care se aflau în încãrcãtorul tocmai aruncat. Un element ceva mai realist aş putea spune, ce nu trebuie ignorat de jucãtorii înrãiţi de FPS care sunt obişnuiţi sã-şi încarce arma de cât mai multe ori posibil pentru a-şi menţine încãrcãtorul plin. Sunt momente în care aţi putea rãmâne fãrã muniţie dacã neglijaţi acest factor.
Pe lângã masacrarea inamicilor, producătorii au introdus şi câteva puzzle-uri pentru a încerca să evite monotonia. Din păcate, cu excepţia câtorva puzzle-uri de sfârşit de nivel, restul sunt cât se poate de banale şi se rezumã doar la a trece de un sistem de securitate sau gãsirea consolei ce deschide urmãtoarea uşã. Odatã cu înrolarea în forţele Infernului, alter-ego-ul vostru a cãpãtat şi puteri speciale specifice: second sight, telekinesis şi teleportare – puteri care sunt folositoare îndeosebi pentru soluţionarea puzzle-urilor şi mai puţin în timpul luptelor. Cu ajutorul second sight-ului veţi putea vedea codurile de securitate necesare pentru deschiderea unei uşi sau activarea unei console. Folosind telekinesis veţi putea elibera drumul de diverse cutii şi obstacole ce vã stau în cale, sau sã folosiţi diversele obiecte pentru a trece peste un zid. Iar teleportarea are o duratã limitatã, de câteva secunde. Astfel utilitatea ei apare atunci când, spre exemplu, trebuie sã vã ajungeţi într-o cameră pentru a putea opri sistemului de securitate.
Pentru a se folosi de aceste puteri speciale, Lennox are nevoie de mana, care este obţinutã atunci când pãcãtuiţi. Adicã atunci când omorâţi, omorâţi, şi iar omorâţi. Pe baza manei mai avem parte de o putere specialã, posibilitatea de a amplifica (dubla sau chiar tripla) puterea de foc a armelor. Pe lângã utilitatea în luptele cu bossi (dintre care unii sunt imuni la atacuri normale), aceastã putere poate fi folositã cu succes în orice confruntare pentru a calma rapid orice oponent. Agent al diavolului fiind vã veţi putea regenera viaţa (şi în acelaşi timp aduna muniţie şi noi arme) de la cadavrele inamicilor. În timpul acestui proces cadavrele se vor dezintegra într-un frumos efect cinematic dar introduceriea acestuia face mai mult rãu decât bine. Da, e frumos de vãzut prima datã, a doua oarã, chiar şi a zecea oarã, dar când trebuie sã stai la fiecare cadavru câte 5-10 secunde cã sã recuperezi muniţia deja e prea mult, mai ales că nici nu veţi duce lipsă de inamici.


avatar
EVANdersar
Admin

Numarul mesajelor : 192
Data de inscriere : 2009-04-15

http://xforum.forumclan.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum